مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان خبر داد:
مهندس ابراهیم کریمی به همراه امانگلدی ضمیر فرماندار آق قلا از روند پیشرفت و مرمت پل تاریخی شهرستان آق قلا بازدید کردند.
کد خبر: ۴۶۵۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹ 23 July 2017
مهندس ابراهیم کریمی به همراه امانگلدی ضمیر فرماندار آق قلا از روند پیشرفت و مرمت پل تاریخی شهرستان آق قلا بازدید کردند.

وی در این بازدید ضمن اشاره به جذب 4 میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته برای شروع عملیات  مرمت پل تاریخی آق قلا، گفت : از این اعتبار 3 میلیارد و 900 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، 1 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی  و 1 میلیارد و500 میلیون ریال از اعتبارات شهرداری می باشد که اگر این اعتبارات تزریق شود  مبلغی حدود 5 میلیارد ریال نیاز است تا مرمت این پل تاریخی به اتمام برسد.

او افزود: از زمان آغاز عملیات مرمت پل تاریخی تاکنون ، شاهد 20 درصد پیشرفت فیزیکی با دیواره سازی های صورت گرفته شده و ترمیم پایه های پل را شاهد بوده ایم و امیدواریم با تلاشهای شبانه روزی پیمانکار و همدلی همه عوامل اجرایی و مسئولین دستگاههای اجرایی ، همزمان با عید سعید قربان ، شاهد تردد شهروندان از روی پل تاریخی باشیم.

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با اشاره به مرمت پل تاریخی در این مرحله گفت: در این مرحله از عملیات پل آق قلا استحکام بخشی شامل خاک برداری، لجن برداری و اجرای برید عرضی در یک سمت پل در حال انجام می باشد و احداث دو دهنه طاق، کف سازی عبورگاه، دست انداز پل و بازسازی مجدد پله ها  هم از استحکام بخشی و بازسازی عبورگاه می باشد.

 "گفتنی است ، پل تاریخی آق قلا مربوط به دوران صفویه می باشد و در منابع تاریخی به نام "پل پهلوی دژ" از آن یاد شده و همچنین این اثر تاریخی با شماره 919 در تاریخ 1351/03/27 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

پل آق قلا به طول 75/75 و عرض گذرگاه حدود 30/4متر و حداکثر ارتفاع دوازده متر از سطح آب یکی از نمونه های منحصر به فرد در این منطقه است.پل دارای چهار چشمه نامساوی با طاق جناغی و پایه های مستحکم بوده که پس از کاوشهای اخیربه نظر مي رسد بيش از چهارچشمه داشته است. در حال حاضر پل داراي پنج پايه آجري است كه در سمت شرق موج شکن های زاویه دار و در سمت غرب پشت بند های مدوری شکل دارد که تزئینات آجری کاری از ویژگی های منحصر به فرد این سازه معماری است.

در کاوش های اخیر در ضلع جنوب پل تاریخی آق قلا یک جرز جدید به دست آمده که میتوناد چشمه پنجم جنوبی تخریب شده این پل است. کشف بقایای از بستر آجری در کف پل آق قلا از دیگر دست آوردهای کاوش های اخیر نیز بوده است."
 

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار