سد نرماب استان گلستان به‌عنوان اولین پروژه کشور که از فاینانس داخلی ماده ۵۶ بهره‌مند شد

گروه استان ها- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: سد نرماب به‌عنوان اولین پروژه کشور که از فاینانس داخلی ماده ۵۶ بهره‌مند شده، نمادی از موفقیت در شرایط تحریم است.
کد خبر: ۱۲۰۰۹۶۷
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷ 21 May 2025

به گزارش تابناک گلستان، ایرج حیدریان صبح امروز در نشست خبری که در محل سد نرماب برگزار شد اظهار کرد:تامین آب برای شبکه آبیاری ۱۰ هزار هکتاری، مدیریت ۴۰ درصد از آورد سه رودخانه اصلی گرگان‌رود، خرمارود و نرماب برای کنترل سیلاب و آبرسانی به ۱۳۰ روستا و بیش از ۵۳۵ هزار نفر،معادل بیش از یک‌چهارم جمعیت استان از جمله این اهداف است.

وی با مقایسه این پروژه با سد مشابهی در بوشهر که تنها ۵۲ درصد پیشرفت داشته، اعلام کرد: بدنه سد نرماب به‌طور کامل تکمیل شده و این دستاورد مرهون همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و استفاده از منابع غیرعمومی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به سابقه استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی در پروژه‌هایی مانند سد دانشمند و شبکه گلستان، خاطرنشان کرد: ایران به‌عنوان سومین سهام‌دار این بانک، از تسهیلات با کارمزد ۲ درصد بهره‌مند است و شبکه آبیاری گلستان نیز از این منابع تأمین مالی می‌شود که نقش مهمی در پیشبرد پروژه‌های زیرساختی دارد.

حیدریان با اشاره به برنامه تأمین مالی پروژه از طریق مولدسازی اموال مازاد دولت گفت: با مجوز قبلی وزارت اقتصاد، اموال دولت در سطح ملی برای تسویه مطالبات قرارگاه خاتم‌الانبیا و تکمیل پروژه‌هایی نظیر شبکه نرماب و سد شصت‌کلاته استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: نیاز مالی فاز اول سد نرماب ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده که با تأمین به‌موقع، آبگیری سد در نیمه دوم سال آغاز می‌شود.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان اظهار کرد: اجرای این پروژه با منابع عمومی دولت بیش از ۵۲ سال طول می‌کشید اما با فاینانس داخلی و مولدسازی، این زمان به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

حیدریان از پیگیری جلسات با سازمان خصوصی‌سازی، وزارت اقتصاد و وزارت نیرو برای نهایی‌سازی فروش اموال خبر داد و پیشنهاد کرد که اسکان مجدد روستاها نیز در قرارداد قرارگاه گنجانده شود تا سرعت اجرا افزایش یابد.

وی گفت: از مجموع هزار و ۱۰ هکتار اراضی مورد نیاز، تاکنون ۶۶۰ هکتار استملاک شده و ۳۵۰ هکتار باقی‌مانده است که برای فاز اول آبگیری، ۲۸۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی خریداری خواهد شد.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان بیان کرد: همچنین، جابجایی روستاهای جنگلده پایین و جنگلده بالا با ساخت ۲ هزار و ۶۰ واحد مسکونی در حال انجام است و اگر منابع مالی تا شهریور تامین شود، فاز اول آبگیری تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.

/ع

برچسب ها: سد نرماب