عملیات اجرایی ساخت نیروگاه ۹۶ مگاواتی در گلستان آغاز شد/اختصاص ۱۶۰ هکتار از اراضی ملی گلستان برای اجرای طرح

گروه استان ها- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان گفت: با دستور مستقیم وزیر نیرو و حمایت ویژه استاندار گلستان ،عملیات اجرایی احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت مجموع ۹۶ مگاواتی در استان آغاز شد.
کد خبر: ۱۲۰۱۱۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۰ 26 May 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از گلستان، سیداحمد موسوی عصر امروز در مراسم آغاز این پروژه که با حضور وبیناری وزیر نیرو برگزار شد، اظهار کرد: کارگروهی ویژه برای پیگیری این پروژه تشکیل شده و تاکنون ۱۸ جلسه با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

وی افزود: ۱۶۰ هکتار از اراضی ملی گلستان برای این طرح اختصاص یافته و امروز شاهد شروع رسمی عملیات احداث این نیروگاه‌ها هستیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان ادامه داد: این پروژه هم‌زمان با دیگر استان‌ها از جمله بوشهر، فارس، آذربایجان شرقی و جزیره کیش آغاز شده است.

این پروژه شامل ۳۲ نیروگاه خورشیدی سه‌مگاواتی است که در مناطق مختلف گلستان احداث می‌شود.

به گفته موسوی، برای هر مگاوات ظرفیت، حدود ۳۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده که مجموع سرمایه‌گذاری این طرح را به بیش از ۲ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان می‌رساند که این اقدام نه‌تنها به تامین برق پایدار کمک می‌کند، بلکه گامی مهم در کاهش ناترازی تاریخی تولید و مصرف برق در کشور است.

در کنار این پروژه عظیم، طرح‌های حمایتی برای توانمندسازی اقشار کم‌برخوردار نیز در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به همکاری با کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد: تاکنون ۶۵۳ مددجو به نیروگاه‌های خورشیدی پنج کیلوواتی مجهز شده‌اند. برق تولیدی این نیروگاه‌ها طی قرارداد ۲۰ساله توسط شرکت برق خریداری می‌شود و پس از پایان اقساط، مالکیت به مددجویان منتقل خواهد شد.

به گفته وی این طرح علاوه بر تولید برق پاک، اشتغال و درآمد پایدار برای خانوارهای کم‌برخوردار ایجاد می‌کند.

موسوی با اشاره به وضعیت تولید و مصرف برق در گلستان گفت: تولید برق استان حدود هزار مگاوات است، در حالی که مصرف در تابستان گذشته به هزار و ۵۸۰ مگاوات رسید. در حال حاضر نیز مصرف بین ۷۰۰ تا هزار مگاوات در نوسان است.

وی از صنایع خواست طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، هفته‌ای دو روز با کاهش ۹۰ درصدی مصرف همکاری کنند تا پایداری شبکه حفظ شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان بیان کرد: برای آگاهی مشترکان از برنامه‌های خاموشی، سه روش شامل مراجعه به سامانه اعلام خاموشی‌ها در وب‌سایت شرکت، تماس با تلفن گویای ۳۱۸۴۰ و استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر «برق من» و نرم‌افزار بله با وارد کردن شناسه قبض معرفی شده است.

موسوی تاکید کرد: با وجود تلاش برای جلوگیری از خاموشی‌های گسترده، گاهی حوادث بالادستی یا افزایش ناگهانی مصرف، تغییراتی در برنامه‌ها ایجاد می‌کند.

با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد مشترکان برق گلستان را خانوارها تشکیل می‌دهند، موسوی از مردم خواست با اقداماتی ساده مانند تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه، استفاده از یک کولر به‌جای چند دستگاه، بهره‌گیری از پنکه و نور طبیعی و خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری، به حفظ پایداری شبکه کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: گاهی ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات از مصرف استان تنها به کولرها اختصاص دارد.

موسوی به پروژه‌های دیگر از جمله نیروگاه سیکل ترکیبی علی‌آبادکتول اشاره کرد که ظرف سه سال آینده وارد مدار خواهد شد. همچنین، طبق دستور رئیس‌جمهور، ادارات موظف‌اند ۲۰ درصد از انرژی خود را از منابع خورشیدی تأمین کنند که در این راستا، نصب پنل‌های خورشیدی در ادارات با مشارکت بسیج سازندگی و کمیته امداد آغاز شده است.

استاندار گلستان هم که از تهران به همراه وزیر نیرو به صورت وبیناری در این مراسم شرکت کرده بود، این پروژه را گامی مؤثر در رفع ناترازی تاریخی برق دانست و گفت: مصرف برق استان در ایام پیک به هزار و ۷۵۰ تا هزار و ۹۵۰ مگاوات می‌رسد و نیروگاه سیکل ترکیبی علی‌آباد با ظرفیت هزار مگاوات، بخش مهمی از نیاز استان را تامین می‌کند.

علی‌اصغر طهماسبی افزود: تاکنون ۶۵۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت سه هزار و ۲۶۵ کیلووات به بهره‌برداری رسیده و پروژه ۱۴ مگاواتی در گمیشان با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی آغاز شده است.

همچنین، موافقت اصولی برای احداث ۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دیگر اخذ شده و مذاکرات برای یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در جریان است.

طهماسبی با اشاره به بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در گلستان، مناطق شمالی مانند گمیشان، بندرترکمن، مراوه‌تپه و گنبدکاووس را مستعد تبدیل شدن به قطب انرژی تجدیدپذیر دانست و گفت: با مشارکت نهادهایی مانند کمیته امداد و بسیج سازندگی، علاوه بر تأمین برق پایدار، اشتغال‌زایی و توانمندسازی مددجویان نیز محقق می‌شود.

استاندار گلستان با قدردانی از وزیر نیرو و معاونانش، تأکید کرد: اقدامات کنونی وزارت نیرو نتیجه‌ای تاریخی در کاهش ناترازی برق خواهد داشت که امیدواریم این چالش چندین‌ساله به‌زودی به‌طور کامل رفع شود.

این مراسم به‌صورت متمرکز در روستای سقرتپه گمیشان برگزار شد و به‌طور هم‌زمان با استان‌های بوشهر، فارس، آذربایجان شرقی و جزیره کیش، عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی آغاز شد.

/س/

 

برچسب ها: موسوی
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار