رفع مشکل تامین بذر کشت پاییزه در اردبیل

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از مرتفع شدن مشکل تامین بذر کشت پاییزه در این استان خبر داد.
کد خبر: ۱۲۸۷۶۷
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱ 14 November 2015

به گزارش ایرنا عدیل سروی در نشستی با اعضای شورای اسلامی استانی در فرمانداری بیله سوار مغان گفت: پیش تر گندمکاران بذر مورد نیاز خود را در دسترس نداشتند و در اراضی دیم به علت خود مصرفی بذر نامناسب که میزان درصد جوانه زنی آن به دلیل پایین بودن قوه نامیه در حداقل میزان بود در تولید و راندمان هکتاری با مشکل روبرو می شدند و حتی هزینه های مدت زمان کشت هم تامین نمی شد.
او اظهار کرد: از سال گذشته بذور مورد نیاز مزارع در اراضی آبی کشت و امسال نیز بذر مورد نیاز اراضی دیم معادل 30 هزار تن تامین شده است.
او گفت: با راهنمایی های ارائه شده در کشت پاییزه استان حتی دور افتاده ترین مرکز خدمات جهاد کشاورزی در استان مشکل بذر مورد نیاز کشت پاییزه نداریم.
او با اشاره به سفر هیات دولت تدبیر و امید در سال گذشته به این استان و آغاز عملیات اجرایی و آبیاری تحت فشار برای 62 هزار هکتار افزود: بخش دوم عمرانی این پروژه در مساحت 12 هزار و 500 هکتار انجام شده و با تعیین پیمانکار در سطح ملی با اعتبار دو هزار و 700 میلیارد ریال به زودی آغاز خواهد شد.
سروی بیان کرد: در چهار سال آینده به این پروژه ملی 30 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و ظرفیت فعلی تولید کشاورزی استان که چهار میلیون تن است 1.5 برابر افزایش می یابد.
وی از شهرستان بیله سوار به عنوان انبار غله استان یاد کرد و افزود: 120 هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گندم آبی و دیم اختصاص یافته و کشاورزان این شهرستان در تولید گندم جایگاه نمونه کشوری را دارند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی فرمانداری بیله سوار ، فرماندار بیله سوار نیز در این جلسه گفت: این شهرستان با 100 هزار هکتار زمین دیم کشاورزی و 20 هزار هکتار زمین آبی و 15 هزار بهره بردار کشاورزی نقش مهمی در توسعه کشاورزی کشور دارد.
آرام حلیم افزود: توجه به کشاورزی دانش بنیان و علمی ، سرمایه گذاری در توسعه و ارتقا نیروی انسانی به عنوان یک اصل زیربنایی در حوزه کشاورزی باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.
او گفت: اعضای شوراها و دهیاران به عنوان مدیران روستا باید به فکر ایجاد درآمد پایدار و اشتغال زایی در روستاها باشند و با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث شرکت های تولیدی و خدماتی محصولات کشاورزی و ایجاد شهرک های گلخانه ای بخشی از سود این واحدها را برای عمران و آبادانی روستاها و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار به کار بگیرند.
وی اظهار کرد: سال زراعی گذشته 300 هزار تن گندم از کشاورزان دریافت شد و این شهرستان نقش مهمی در توسعه کشاورزی استان ایفا می کند و مرغوب ترین و بیشترین گندم استان در این منطقه برداشت می شود.
فرماندار بیله سوار افزود: دو طرح بزرگ یک هزار هکتاری جعفرآباد با 240 میلیارد ریال که 85 درصد سهم دولت و 15 درصد مشارکت مردمی و اجرای طرح زهکشی زیر زمینی در مساحت سه هزارو 400 هکتار با 70 میلیارد ریال در حال اجرا است.
وی گفت: برای مهار آب های مرزی ، سدی به نام بیله سوار با ظرفیت 40 میلیون متر مکعب در روستای زنده آباد با 10 میلیارد ریال در حال مطالعه و بررسی است و پیش بینی می شود برای بهره برداری این سد 500 میلیارد ریال دیگر نیاز باشد.
او افزود: همچنین اجرایی شدن پایاب سد خداآفرین که 42 هزار هکتار از اراضی این شهرستان را زیر پوشش قرار خواهد داد و این پروژه عظیم برای 30 هزار نفر اشتغالزایی فراهم می کند.
به گفته حلیم ، طرح احداث شهرک گلخانه ای به مساحت 12 هزار هکتار در اراضی پایاب سد خداآفرین که شامل مناطق مسکونی و فرآوری محصولات که حدود 10 هزار هکتار آن در محدوده شهرستان بیله سوار قرار دارد و پیش بینی می شود برای تکمیل آن دو هزار و 300 میلیارد ریال هزینه شود.
بیله سوار مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
انتهای خبر/
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار