به گزارش خبرگزاری تابناک به نقل از ایسنا،بهرام خانی ، با بیان اینکه 2826 نفر بهره بردار زنبور عسل در استان داریم، اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری زنبورستانها که در
مهر ماه سال گذشته انجام گرفت، استان کرمانشاه 242 هزار کلنی زنبور عسل دارد.
خانی میزان کل تولید عسل استان در سال گذشته را 2874 تن اعلام کرد و افزود: پیشبینی میشود این میزان تا پایان امسال به 3100 تن برسد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه عمده عسل تولیدی در استان کرمانشاه در شهرستان صحنه تولید میشود، اظهار کرد: مناطق شرقی استان مثل شهرستانهای صحنه، کنگاور و سنقروکلیایی قطب تولید عسل در استان به شمار میروند.
وی در ادامه علاقمندی مردم مناطق شرقی استان و توسعه باغات و اراضی آبی در این مناطق را از عمده عوامل توجه شهرستانهای شرقی استان به شغل زنبورداری عنوان کرد و
افزود: با توجه به درآمدزایی بالای این حرفه اکثر زنبور داران، شغل خود را به دیگران تسری دادهاند.
خانی از زنبورداری به عنوان یک فعالیت زودبازده یاد کرد و افزود: در زمینه توسعه این صنعت تسهیلات زیادی به متقاضیان داده شده که ماندگار هم شده است.
به گفته خانی در حال حاضر بین شش تا هفت واحد بسته بندی عسل در استان فعال هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به برخورداری استان از اراضی خوب زراعی در کنار مراتع و باغات، عسل تولیدی در این استان
را از نظر کیفیت مرغوب ارزیابی کرد و افزود: توسعه صنعت زنبورداری در این استان میتواند اشتغالزایی و تولید بیشتر را برای استان به همراه داشته باشد.
خانی در ادامه معیار ارزشی عسل تولیدی را درصد ساکاروز آن دانست و استفاده از شکر را به عنوان غذای کمکی و در ایام زمستانگذرانی زنبورهای عسل در حد مجاز آن بدون مشکل
دانست و افزود: خیلی از زنبورداران استان حد مجاز ساکاروز را رعایت کرده و عسل مرغوبی تولید می کنند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه زنبور عسل علاوه بر عسل تولیدات دیگری مثل ژل رویال، گرده گل، بره موم، زهر زنبور و... هم دارد، گفت: این فرآوردهها خاصیت دارویی داشته و از
این حشره می توان بهرههای زیادی گرفت.
خانی از عسل به عنوان یک دارو یاد کرد و با اشاره به خواص زیاد عسل افزود: حتی مصرف انواعی از عسل هم که شکر زیادی دارند می تواند با خواص زیادی برای بدن همراه باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه شکرک زدن عسل معیار خوبی برای مرغوب بودن و یا نبودن عسل نیست، گفت: تنها با آزمایش میتوان مرغوبیت عسل را تشخیص داد.
خانی افزود: برای رفع شکرک عسل میتوان آن را در محیط گرم قرار داد.