مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور:

بازار محصولات کشاورزی در کشور بغرنج است

معاون وزیر و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت : نظام توزیع در کشور ناکارامد است و در این وضعیت بازار محصولات کشاورزی نیز امروز وضعیتی بغرنج و ناکارامد دارد.
کد خبر: ۸۰۱۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹ 21 August 2015

به گزارش ایرنا، مهندس حسین صفائی در گردهمایی مدیران عامل اتحادیه های تعاون روستایی سراسر کشور در سرعین افزود: بازار محصولات کشاورزی به عنوان بخشی از نظام کل عرضه وضعیت بسیاربغرنجی دارد و روند منفی در اصلاح بازار محصولات کشاورزی همچنان وجود دارد.

وی بیان کرد: یکی از شاخص های مهم ارزیابی بازار محصولات کشاورزی، شاخص فاصله قیمت تولید کننده با مصرف کننده است که در ایران این فاصله بسیار بالاست و نظام تولید می بایست به سمتی برود که این فاصله را کم کند .
وی افزود : امروز بازار متاسفانه مسیر اصلاحات را در پیش نگرفته و در چنین اوضاعی هم تولید کننده و هم مصرف کننده زیان می بینند و سودها در اختیسار واسطه ها قرار می گیرد.
وی تاکید کرد که این موضوع یکی ازمهمترین مسائلی است که باید مد نظر قرار بگیرد زیرا عرصه معیوب بازار تولید را فلج می کند و زحمات تولید کنندگان را به هدر می دهد.
او اظهار کرد: یکی از مشکلات در بازاریابی نظام توزیع است که نظام ناکارآمدی است و بعضی از علامت ها هم کاملا این امر را تائید می کند .
به گفته وی ، نظام توزیع ناکارآمد با برخی از شاخص ها شناخته می شود یکی از شاخص های تعداد واحد های صنفی که در واحد توزیع قرار می گیرند هرچقدر کمتر باشند نظام توزیع کارآمد تر خواهد بود . در ایران به ازای هر 40 نفر یک واحد صنفی وجود دارد و به عبارتی هرهفت خانوادر یک واحد صنفی دارند .
وی ادامه داد : شاخص دیگر توزیع ناکارآمد کالا در ایران این است که 5 درصد کالا و خدماتی که عرضه می شود در فروشگاههای زنجیره ای است و 95 درصد در واحدهای توزیع خرد صورت می گیرد و عوارض آن این است که کاهش سطح رفاه عمومی را به همراه داشته و زیان جبران ناپذیری به تولید کنندگان هم وارد می آورد .
صفایی اظهار کرد: وقتی 85 درصد نیاز مردم به کالا وخدمات در خرده فروشی ها تامین می شود هزینه ارائه خدمات بیشتر است، هزینه کالا بعد از تولید در شبکه توزیع بالاست و خریدار همیشه گلائه مند است . به مفهوم واقعی در ایران وجود ندارد زیرا سد معبر و تبدیل پیاده رو به مراکز کسب و کار رواج پیداکرده است.
وی گفت : مسئولیت ازمزرعه تا بازار بخش کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است . طرح تمرکز وظایف بخش کشاورزی دروزارت جهاد کشاورزی موجب شده است که وزارت جهاد کشاوزری جوابگوی این بخش باشد و می بایست بهترین گزینه و راه حل را در نظام توزیع در پیش بگیرد.

انتهای پیام /*
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار