معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی:

مردم از مرغ های جوان با وزن کمتر از ۱۸۰۰گرم استفاده کنند

به دلیل هدفمندسازی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی، مرغداران باید تغییراتی در سیاست های پرورشی خود اعمال کنند تا توان رقابت در بازار را از دست ندهند.
کد خبر: ۱۴۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳ 15 March 2015

غفور عبدالهی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در حاشیه جلسه تنظیم بازار محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه بیشتر مرغداران از مزایای کشتار مرغ در سنین پایین آگاه هستند، اما به دلیل اختصاص قیمت بالاتر به مرغ های درشت تر در کشتارگاهها، ترجیح می دهند مرغ ها را در سنین بالاتر به کشتارگاه تحویل دهند ادامه داد: یکی از موانع صادرات گوشت مرغ در ایران وزن بالاتر از حد استاندارد و کیفیت پایین لاشه ها از نظر درصد چربی است که در صورت اجرای این طرح به شرایط استاندارد لاشه طیور برای صادرات نزدیک خواهیم شد.وی با بیان اینکه تولید مرغ با وزن و سن بالاتر با هزینه تمام شده بالاتری انجام می شود افزود: همچنین به دلیل هدفمندسازی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی، مرغداران باید تغییراتی در سیاست های پرورشی خود اعمال کنند تا توان رقابت در بازار را از دست ندهند.معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه توصیه شده است افرادی که مشکل چربی بالای خون و کلسترول دارند از مرغ های جوان استفاده کنند ادامه داد: هرچه سن مرغ کمتر باشد، تجمع چربی به خصوص اسیدهای چرب اشباع شده که خطرات حمله قلبی را در انسان افزایش می دهد، بیشتر می شود، بنابراین کشتار مرغ در سنین پایین تر هم از نظر تولید کننده و هم از نظر مصرف کننده مناسب است.وی با بیان اینکه در اجرای طرح مناسب ترین سن کشتار مرغ های گوشتی مواردی مانند بهبود ضریب تبدیل خوراک و افزایش راندمان تولید، اقتصادی شدن تولید، افزایش تعداد دوره های پرورش و استفاده بیشتر از ساختمان و تاسیسات، کاهش هزینه های استهلاک، افزایش تقاضا برای جوجه یک روزه و کاهش طول دوره پرورش و پایین آمدن هزینه های هر دوره از جمله مزایای اجرای این طرح استعبدالهی ادامه داد: کاهش میزان دان مصرفی از طریق بهبود ضریب تبدیل دان، کاهش تلفات و کاهش هزینه دارو و درمان، کوتاه شدن زمان برگشت سرمایه، کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم گوشت، مناسب شدن بسته بندی و آماده شدن شرایط اولیه برای صادرات، افزایش کیفیت گوشت و تردی آن و کاهش درصد چربی لاشه از دیگر مزایای اجرای این طرح می باشد. عبدالهی با بیان اینکه مرغ ارزان ترین نوع گوشت در اکثر کشورها است و از نظر درصد پروتئین نیز یکی از با ارزش ترین گوشت ها محسوب می شود ادامه داد: گوشت سفید در مقایسه با نمونه های مشابه جزو کم چربی ترین محصولات بوده و هضم آن نسبت به گوشت قرمز آسان تر می باشد.وی فرهنگ استفاده از مرغ درشت و اعتقاد نادرست بیشتر مردم به اینکه لاشه های کم وزن بیمار هستند و به همین دلیل زودتر ذبح شده اند و از محدودیت های اجرای طرح مناسب ترین سن کشتار مرغ های گوشتی برشمرد و افزود: به شهروندان توصیه می نماییم از گوشت مرغ به وزن پائین تر از ۱۸۰۰گرم استفاده نمایند.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار